Tien belangrijke dingen om te doen als je België bezoekt

België – een prachtig land dat heel toepasselijk het ‘Slagveld van Europa’ wordt genoemd. België heeft inderdaad zijn portie oorlogen gehad. Het heeft de woede van hebzuchtige koningen en ambitieuze krijgsheren uit alle tijdperken doorstaan, maar geen oorlog kan de schoonheid van dit land verminderen, waardoor het een ideale plek is om te bezoeken.

1) Neem een ​​kop warme chocolademelk

Geen enkele vakantie in België kan zonder een bezoek aan de beroemde terrasjes van de hoofdstad. Het is absoluut noodzakelijk om langs een van de vele cafés in Brussel-Stad te gaan en een slokje te nemen van de beroemde rijke warme chocolademelk van België. Als er iets is dat het prachtige land België u kan bieden, dan is het wel de ultieme voldoening van uw zoetekauw.

2) Neem deel aan het carnaval van Binche

Wees een slimme toerist en bezoek België in de tijd van het jaar dat het het meest feestelijk is. Tijdens de maand februari organiseert België zijn kleurrijkste festival ooit, de Cranival van Binche. Met vuurwerk en muziekparades en kleurrijke kostuums en projectiel-sinaasappels is dit zeker een festival dat de moeite waard is om aan deel te nemen. Dit festival staat zelfs op de UNESCO-erfgoedlijst.

3) Volg de gastronomische route

Een van de grootste dingen van de Belgen is dat ze goed eten als hun broekzak kennen, en België staat bekend om zijn fijne keukens die sterk worden beïnvloed door de verschillende landen eromheen. Probeer eens Belgische Mosselen, een schaaldiergerecht, en kijk of je tong het eens is met de Belgische smaak. Probeer ook eens de Belgische Frieten. Het is tenslotte het origineel.

4) Veel plezier met een riviercruise

Spring op een van de kleurrijke boten van België en vaar over de Belgische waterwegen om een ​​perfect zicht te hebben op de verschillende steden en dorpen langs de kustlijn. U kunt de Leie proberen, die u naar Brugge of Gent brengt. U kunt ook de Schelde proberen om Doornik en Bossuit te bereiken.

5) Oefen je innerlijke geleerde

België is een land dat veel waarde hecht aan goed onderwijs. Bezoek Gent of Leuven, de studentensteden van België, en werp jezelf in de plaatselijke coffeeshop en knoop een gesprek aan met een van de universiteitsstudenten. Je zult zeker overal een intellectueel gesprek vinden.

6) Feestje in Gent

Als jij het type bent dat dagenlang kan feesten tot diep in de nacht, dan heeft België precies wat je zoekt. Gent Stad organiseert de Gentse Feesten, een gigantisch straatfestival dat alles heeft, van straatdansen tot theater tot diverse muziekuitvoeringen. De Gentse Feesten vinden plaats van 14 juli tot 23 juli.

7) Stoeien in de Vlaamse Velden – de Westhoek

Heb je altijd al eens ongebreideld willen rennen door prachtige bloemenvelden en weelderige groene vlaktes? Welnu, uw fantasie komt uit in de Vlaamse Velden van België, waar de Vlaamse velden niet alleen mooi zijn, maar ook rijk aan geschiedenis. Dit is het enige deel van België dat tijdens de wereldoorlog niet werd veroverd dankzij de ingenieuze plannen van de stedelingen om de sluisdeur te openen.

8) De oudste burger van Brussel

Wie had gedacht dat de oudste burger van Brussel een kleine jongen is bovenop een fontein? Mannekin-Pis, gelegen in de Rue de l’Etuve, is waarschijnlijk de meest populaire toeristische plek in de hoofdstad. Mannekin-Pis is een bronzen beeldje van Belgische oneerbiedigheid, een sculptuur van een jongetje dat ‘de roep van de natuur beantwoordt’ (bv. pissen).

9) Waar grote mannen ooit liepen

En je kunt niet naar België reizen zonder naar de Grote Markt te gaan, een prachtig staaltje architectuur dat al sinds de middeleeuwen bestaat. Hier werkten Marx en Engels ooit aan het schrijven van hun Communistisch Manifest.

10) Kasteelhoppen

En als je honger hebt naar mooie en diverse architectuur, dan is België zeker de plek voor jou. Wallonië in België heeft een enorme collectie kastelen van alle soorten. Ze hebben forten en torens en alles wat je ooit nodig zult hebben voor je middeleeuwse fantasieën. Deze kastelen zijn zelfs populair geworden als huwelijksreisplekken voor pasgetrouwden.

Heeft u een vraag?

Stuur ons een bericht voor vragen of nog beter, kom gezellig langs voor een kopje koffie.

Galerij