Voordelen van verhuizen naar België en Brussel

Brussel en België zijn goede plekken om te komen wonen en werken, of je nu van plan bent een jaar of twee of misschien wel langer te blijven. Hier zijn enkele van de voordelen:

België heeft een lucratieve arbeidsmarkt

Er is veel vraag naar gekwalificeerde vakmensen. Dit is vooral het geval in Brussel, waar de meeste EU-instellingen zijn gevestigd. Bovendien zijn er veel internationale bedrijven in de stad en de omliggende regio. Vlaanderen ten noorden van Brussel herbergt ook veel internationaal bekende bedrijven.

Wonen is relatief betaalbaar

Delen van Brussel kunnen duur zijn, maar de huren in België zijn over het algemeen veel lager dan in Groot-Brittannië of Londen. Er is ook geen gebrek aan betaalbaar onroerend goed om zowel te kopen als te huren.

Woon-werkverkeer is makkelijker en goedkoper dan in het VK

Hoewel de treinen vol kunnen zijn, zijn de afstanden meestal relatief kort. En treinkaartjes zijn veel goedkoper dan in Groot-Brittannië en in het weekend overal in België voor de halve prijs.

Vervoersverbindingen zijn uitstekend

Wonen en werken in België en vooral Brussel betekent dat je nooit ver van het VK bent. De Eurostar-hogesnelheidstrein met het VK is nu erg snel en veel handiger dan vliegen, ervan uitgaande dat je in Zuid-Engeland woont. Het duurt minder dan 2 uur om van het centrum van Brussel naar het centrum van Londen te komen. Je bent ook nooit meer dan een paar uur verwijderd van de Belgische Noordzeekust, waarvan het grootste deel bestaat uit gouden zandstranden.

Een meer ontspannen werkcultuur

De werkcultuur in België is meer ontspannen dan in het VK en werknemers hebben meer wettelijke bescherming en sociale voordelen zoals vakantie, wat meestal een royale 5 of 6 weken is na het eerste jaar. Er zijn ook meer feestdagen.

Heerlijk eten en drinken

België heeft ook een wereldberoemde keuken die zelfs de Fransen verrast. Er is ook een enorm aanbod aan uitstekende Belgische bieren om te proberen!

Taal is niet echt een probleem

De meeste mensen in België spreken redelijk goed Engels en in veel grote bedrijven is de voertaal Engels. België en vooral Brussel heeft een grote expatpopulatie en je kunt je in de meeste gevallen in het Engels redden. Frans of Nederlands leren (de twee hoofdtalen van België) is echter een goed idee om het beste uit het land te halen en beter te integreren.

De media is internationaal

Media in België is erg internationaal, vooral televisie. De meeste Belgen hebben kabel-tv (die nu ook internet- en telefoondiensten aanbiedt). Er zijn een 40-tal tv-zenders beschikbaar, waarvan de meeste niet-Belgische. En BBC1 en BBC2 zijn standaard beschikbaar in heel België.

Samenvattend: België is een geweldige locatie, of je nu op langere termijn wilt emigreren of gewoon wat tijd wilt doorbrengen met wonen en werken in een ander EU-land. België is natuurlijk niet perfect, maar over het algemeen zou ik zeggen dat de voordelen opwegen tegen de nadelen.

Ik ben hier twee jaar geleden naartoe verhuisd en ik ben blij dat ik de beslissing heb genomen. Het is het meer dan waard geweest en ik raad je ten zeerste aan om België als bestemming te overwegen als je overweegt naar het buitenland te verhuizen.

Heeft u een vraag?

Stuur ons een bericht voor vragen of nog beter, kom gezellig langs voor een kopje koffie.

Galerij