Gent, een stad in België die teruggaat tot de Middeleeuwen

We hebben de deugden van Brugge geprezen, in België bekend als de “Sprookjesstad”. Gent, het lieftallige zustergehucht Brugge, mag u niet missen; het is slechts een paar treinstations verwijderd en is een van de leukste dingen om te doen in België. Gent is vergelijkbaar met Brugge in termen van zijn middeleeuwse architectuur, en net als Brugge is het niet beschadigd door decennia van conflicten. Daarnaast is het de thuisbasis van prachtige grachten, een aantal van de populairste toeristische bestemmingen van België en de twee dingen waar iedereen het meest van houdt: bier en chocolade. Laten we ons concentreren op de leukste activiteiten en attracties die Gent te bieden heeft.

DE KERKEN VAN GENT Gelegen in de historische kern van Gent, België, zijn de vele kerken van de stad.

De middeleeuwse stad Gent is de thuisbasis van enkele van de meest opwindende activiteiten die in België beschikbaar zijn. Het is ook de thuisbasis van een groot aantal kerken en andere structuren die aan kerken doen denken; deze kunnen allemaal worden verkend en in sommige gevallen kun je zelfs de torens beklimmen. De volgende structuren worden beschouwd als de “drie torens van Gent”:

Het Belfy is een grote toren die niet alleen werd gebruikt als klokkentoren om de tijd te bepalen, maar ook werd gebruikt om de schatkamer van de stad te huisvesten en als verdedigingslocatie in tijden van conflict. Stof was in de middeleeuwen een bloeiend handelsartikel en het gebouw ernaast werd eerder gebruikt als handelshal voor stof dan als kerk. Je kunt een rondleiding krijgen door de hal, een van de coole dingen om te bezoeken in België, en je kunt ook opstijgen naar het hoogste niveau van het Belfort.

Er wordt gedacht dat er vroeger een kerk van hout op deze locatie stond, maar deze werd in 1038 vervangen door een Romaanse kerk, die uiteindelijk werd vervangen door de prachtige kathedraal die we vandaag zien. De constructie duurde eeuwen, te beginnen in het midden van de jaren 1300 en door te gaan tot 1596 toen het eindelijk klaar was. De bezichtiging van het Lam Gods, een intrigerend en mysterieus altaarstuk, is het hoogtepunt van een reis naar de Sint-Bravokathedraal, die algemeen wordt beschouwd als een van de interessantste plekken om te zien in heel België. U wilt niets van de fascinerende informatie over de geschiedenis van dit kunstwerk missen, dus zorg ervoor dat u een audiotour ophaalt. Hoewel het lang is en veel grond in grote diepte beslaat.

Sint-Niklaaskerk: Dit was de eerste van de drie torens die de Gentse skyline domineren. Een bezoek aan deze kerk in België is fantastisch om daar te doen. Corn Market werd oorspronkelijk gehouden op de ruime open binnenplaats voor de kerk. In die tijd bruiste de binnenplaats van de ambachtslieden die hun spullen verkochten. Als gevolg hiervan was Sint-Nicolaas erg geliefd bij kooplieden, die zelfs een eigen ruimte binnen de kapel hadden. Het prachtige orgel werd in Frankrijk vervaardigd door dezelfde Fransman die verantwoordelijk was voor het orgel dat het altaar van de Notre Dame in Parijs siert.

GENT’S KASTEEL GRAVENSTEEN
Kasteel Het Gravensteen in Gent

Het Gravensteen, gelegen in Gent, is een middeleeuws kasteel dat gedeeltelijk is hersteld zodat toeristen kunnen wandelen en de overgebleven muren kunnen verkennen. Het wordt algemeen beschouwd als een van de meest interessante plaatsen om te bezoeken in heel België. Als je het idee om op een toilet uit de middeleeuwen te zitten amusant vindt, heb je de mogelijkheid om dat te doen bovenop een van de hoogste borstweringen, die ook een aantal spectaculaire uitzichten biedt. Het werd gebouwd in 1885 om te dienen als een robuustere vervanging voor het houten kasteel dat eerder op deze locatie had gestaan.

GENTSE GRACHTEN EN RIVIEREN

Zowel overdag als ‘s nachts is een wandeling langs het hoofdkanaal in Gent een van de dingen die bezoekers van België absoluut moeten doen. Het water is volledig onbeweeglijk, wat zorgt voor een aantal fantastische fotografische mogelijkheden. Het is de ideale locatie om even tot rust te komen en te zitten vanwege de overvloed aan pubs in de omgeving. Boottochten worden aangeboden door een paar verschillende bedrijven, en ze bieden bezoekers niet alleen een frisse kijk op de stad, maar ze laten ook doorgang toe door verschillende waterwegen die op een andere manier onbereikbaar zijn. De rondleiding zal minder dan een uur van uw tijd in beslag nemen.

WAAR TE ETEN IN GENT: EEN LOKALE GIDS

Als je in Gent bent, mag je de kans niet voorbij laten gaan om heerlijke traditionele Belgische gerechten en dranken te proberen. Probeer de stoverij, een vleesgerecht gemarineerd in een bruine biersaus, voor een keuze die authentiek is geïnspireerd op de Vlaamse keuken. Het is heerlijk mals, en het wordt geleverd met een kant van frites (of in dit geval Belgische frites). Daarnaast heb je de mogelijkheid om “Gentse waterzooi” te bestellen, een stoofpot van vis en groenten die traditioneel wordt vergezeld van knapperig brood.

Het Waterhuis ann de bierkant is een populaire drinkplaats onder de internationale gemeenschap (Waterhouse aan de bierkant.)

Ondanks het feit dat er op elk moment een groot aantal mensen kan zijn, worden degenen die bereid zijn te wachten beloond met een adembenemend uitzicht op het meer, een gastvrije service en toegang tot meer dan 400 verschillende soorten Belgische bieren. In de omgeving van de Sint-Jacobskerk en in de wijk Sint-Veerleplein, die direct voor het kasteel ligt, zijn ook een aantal bars en pubs te vinden.

Heeft u een vraag?

Stuur ons een bericht voor vragen of nog beter, kom gezellig langs voor een kopje koffie.

Galerij